O-Ringen: Fin total andraplats för Johan Edenhamn

Nu öppnar vi upp klädshopen en sväng till för 2024. Den är öppen tom 22/9. Passa på att uppdatera garderoben inför vintern och vårsäsongen 2025!

Denna gång har vi, för första gången sedan vi bytte leverantör, damvarianter på överdragsjacka och tävlingströja - ett unikt tillfälle att komplettera din uppsättning! 

Vi lägger också till en tillfällig gäst i "Warm up vest", en väst i lite varmare softshell som passar bra till vinterns träning. 

En nyhet är ett headband (5 cm brett) "svettband" i elastiskt material som nu finns i Lännafärger. 

Information om hur du loggar in i shopen och gör din beställning hittar du här:  Klubbkläder (lannaif.se)

  • 27 jul 2024

Johan Edenhamn som segrade första etappen har haft en jämn vecka och slutade på en utmärkt andra plats i H 21. Britt Larsson i D 70 Kort klättrade två placeringar under den avslutande etappen och slutade på en fin 14:e plats. 10 tävlande från Länna har fullföljt orienteringslöpning (OL) samt 1 tävlande i Precisionsorientering (Preo). Det är den minsta truppen från Länna IF på överskådlig tid.

O-Ringenveckan är inte ”bara” orientering, det är samvaro, kvällsfika och flera olika interna tävlingar. Dels tippar vi vad vi tror att vi får för egen sluttid kommande etapp och den som är närmast sin egen gissade tid vinner.

Vidare ordnas en cup där en vandringspokal finns i potten. Här lottas ett cupschema före veckan där man möts två och två och kilometertid avgör om man går vidare. I finalen möttes far och son Edenhamn där Johan var snabbast och vann.

Ytterligare en tävling var sammanställd med olika frågor där man skulle gissa på ett av tre namngivna deltagare. Några av frågorna var vem som var snabbast från sista kontrollen till mål, samt snabbast och långsammaste tid mellan två kontroller. Eftersom ingen kunde veta vilken längd det var på just den sträckan blev det slumpen som avgjorde om man gissade rätt mellan de tre deltagarna.

När det gäller tävlingarna är målsättningarna skiftande, för många är deltagande viktigare än att nå höga placeringar. Att fullfölja fem etapper är tillräckligt tillfredställande. Jag är en av dem och har nu deltagit i 41 O-Ringen samt arrangerat två. Bilden är från prisutdelningen.

Text: Per-Olof Svensson Foto: Karolina Cederholm